Ahogy azt korábban is mondták, Hoarfrost Reach egy havas, jeges, hideg vidék, épp ezért mindenképp szerettek volna olyan területeket, ahol egy picit felmelegedhetünk.

Új Gathering Hub

Seliana otthont ad egy új Gathering Hub-nak, ami leginkább egy fürdőre hasonlít. A meleg vízben ejtőzhettek, lazulhattok a többi játékossal, egy gombnyomással pedig egy kényelmesebb  fürdőruhára cserélheted a felszerelésed.

Új gesture is jár a hub témájához, az egyik, mikor a karakterünk beledobja magát a vízbe (ezt láttuk a videon), egy másikkal pedig vizet lehet fröcskölni egymásra. A fürdő mellett a hub gazdagodik egy szaunával és egy lábáztatóval, ahol külön interakcióban a palicoval is lehet játszani.

Szauna
Lábáztató

Ahogy azt szintén említették már, a Gathetring hub-ból is elérünk majd mindent, a kovácstól a kerten át a kutató csoportig mindent. Ezen felül a kovácsnál most már a layered armorokat is kezelhetjük.

Squadok

A Squadok is kaptak némi újítást. A Squad leader létre hozhat egy squad card-ot, ami valamelyest hasonlít az egyéni guild card-ra. Ezt el tudja küldeni bárkinek, aki aztán eldöntheti, akar-e csatlakozni, vagy sem. Fontos infó, hogy nem kell ugyanabban a sessionben lenniük ehhez. Ezentúl a Squadnak lehet alvezére is, akit úgy szint a leader jelöl ki. Az alvezérek ugyanúgy küldhetnek Squad card-ot, és fogadhatnak el jelentkezést.

A kiegészítő megjelenését követően azonnal várunk szeretettel mindenkit a Monster Hunter Hungary squad-ba!

Nehézségi Szintek

Az alapjátékban két nehézségi szint létezett; solo vadászat és multiplayer. Az Iceborne ehhez ad egy köztes szintet, ami két fős vadászatra skáláz fel. Innentől lesz solo vadászat, két fős, illetve a 3-4 fős.

Ha valaki kiesik a hunt-ból, a játék mindenkinek lefelé skálázza a nehézségi szintet, így nem kell attól tartani, hogy ott maradunk egyedül egy négy főre nehezített szörnnyel, és nyugodtan befejezhetjük a küldetést.

Új Palico Felszerelések

Kapunk néhány új felszerelést a palicokhoz is. A Shieldspire kap egy új fejlesztést, ami egy bábút helyez le, magára vonva a szörny figyelmét. Szerezhetünk egy úgynevezett “Meow-Cannon”-t ami leginkább egy tűzijátékra hasonlít, és bombákat dobál egy bizonyos területen belül, valamint a Vigorwasp kapott egy fejlesztést, ami feltámasztja a karakterünk egy kritikus találat után. Ez utóbbi egyszer használható egy vadászat alatt vadászonként. Megemlítették még, hogy a Plunder Blade és a Palico Trap is kap majd egy-egy  új funkciót a játék során.

Kompatibilitás

A MHW és MHWI játékosok továbbra is játszhatnak együtt, viszont MHW játékosok nem csatlakozhatnak MHWI küldetésekhez. Ha megvan a kiegészítő, haladástól függetlenül hozzáférünk a játékmechanikai újításokhoz, mint a Clutch Claw vagy az új mozdulatok.

Szobák

Az Iceborne-ban képesek leszünk megváltoztatni, és testre szabni a szobánk kinézetét. Bútorokat, tapétákat cserélhetünk le, valamint az épület anyagát is megváltoztathatjuk. Például a Deluxe verzióval rendelkező játékosok a fa szerkezetet kőre cserélhetik, így egy várszerű, középkori stílust adva szállásunknak.

A bútorok helyét nem, de az anyagát és kinézetét viszont szabadon változtathatjuk, mint pl a szófa kárpitját, vagy a lámpát az éjjeli szekrényen.

A megjelenésnél még nem, de egy későbbi update után meghívhatjuk majd vadásztársainkat a szállásunkra, és mi is elmehetünk megnézni az övéket. Új bútorokat delivery-k illetve bizonyos questek során szerezhetünk majd.

View Mód

Egy új funkció is érkezik, amit View Mode-nak kereszteltek. Ez lényegében úgy működik, mint más játékoknál a fotó mód, azzal a különbséggel, hogy nem fagyasztja be az adott pillanatot. A View Mode-dal új emote-ok is érkeznek, amikkel pózolhatunk a kamerának akár egyedül, akár a squad társainkkal és/vagy palicoinkkal, akik szintén pózolhatnak majd.

Külön kitérnek a kérdésre, hogy miként készíthetjük el a képeinket: SHARE gomb megnyomásával, azonnal le is menti a megfelelő helyre (PS4-en, de természetesen a másik két platformon is elérhető lesz a View Mode. Csak a szerkesztőség egyik tagja sem rendelkezik más platformmal, így nem tudjuk pl. XBOX-on melyik gomb használható erre… – Mino).

A Szörnyek

A trailer-ben és a dev naplóban két új alfaj (Az alfajok nem idegenek, High Rank-os küldetéseken már találkozhattunk Pink Rathian-nal, Azure Rathalos-sal és Black Diablos-sal is.) és egy visszatérő szörny lett bejelentve, valamint megint elrejtettek egy utalást a trailer végén, ezúttal sem volt nehéz megfejteni… szóval 95%-os eséllyel a következő Dev Naplóban (augusztusban) hivatalosan is bejelentik majd Brachydios-t!

Glavenus

A Monster Hunter Generations-ban jelent meg először ez a Brute Wyvern. Különlegessége a farkában rejlik amit képes felhevíteni és pengeként használni.

Fulgur Anjanath

Elektromos Anjanath, de nem a hagyományos módon használja az elementális erejét. A legtöbb szörnytől eltérően az új Anjanath alfaj a saját támadásait erősíti fel az új képességével.

Ebony Odogaron

Az Odogaron alfaja is új képességekkel gyarapodott, fürgébb lett és nagyobb területre képes lesújtani, valamint dragon elementállal is bővült a képességeinek tárháza.