Köszöntök mindenkit a Monster Hunter Freedom Unite for iOS játéktesztjében! Kezdhetném egyből az iOS változattal, de úgy illik, hogy az első kiadásról, a PlayStation Portable (PSP) változatról is mondjak pár szót!

A játék először 2009 Június 26-án jelent meg nálunk, a Capcom jóvoltából. A játéknak volt demója is, aminek a kipróbálása után nemsokkal be is szereztem a címet, amely nem kevesebb mint 81 szörnyeteget tartalmazott! Az elődje, a Monster Hunter Freedom 2 pedig 72 darabot vonultatott fel ami szintén nem kevés. Talán még annyit szeretnék mondani, hogy a sokak által kedvelt szörny, a Nargacuga a Monster Hunter Freedom Unite-ban jelent meg először és köszöni szépen jól van! Már ami a megmaradt példányokat illeti…

Az iOS verzió 2014 Július 2-án jelent meg és azóta is elérhető iPhone 4s-től felfelé! Grafikailag természetesen sokkal szebb látványt nyújt mint a PSP változat és még számos újdonság is van benne ami mellett nem lehet elmenni, szóval kezdeném is mindjárt a legfontosabbal, ami az Online Multiplayer! Igen van lehetőség WiFi-n keresztül más iOS MHFU játékosokkal közösen vadászni, habár csak WiFi-n keresztül! Sajnos mobil internettel nem lehetséges, de szerintem ez még így is egy említésre méltó dolog!

Térjünk most át egy dologra ami sajnos sokakat tántoríthatott el a játéktól, ami nem más mint az irányítás. A Monster Hunter nem könnyű játék, és itt erre egy lapáttal rá tesz az érintőkijelzős irányítás. Számomra nem volt zavaró, hiszen még egy szörny kijelölő panelt is kaptunk, amivel a kamera folyamatosan a szörnyön marad, ezzel jelentősen megkönnyítve az irányítást.  Ám ha valakit ezzel ellentétben mégis zavarna, a játék támogatja az MFi (Made For iPhone) kontrollereket. Nos szerintem megemlítettem a fontosabb dolgokat amik miatt számomra teljesen megérte a játék! Én akciósan, 1790ft-ért szereztem be.

Végül pedig itt egy mód arra, hogy gyorsabban visszaérj a táborba Farcaster nélkül…