Nemrég megjelent a Monster Hunter World Iceborne E3 Trailer-e és bár ez a cikk egy mezei trailer elemzésnek indult (amit nagyjából az összes magyar gamer “szakoldal” összerak majd, természetesen a rájuk jellemző alapossággal…), de úgy döntöttem, hogy inkább megpróbálok nektek minden újdonságot összeszedni még az E3 előtt az érkező kiegészítőről.

Seliana

Az új település, talán az előretolt műveleti bázis lenne a legmegfelelőbb leírása. Minden funkció (Ecological Research Center, Smithy, Resource Center, stb.) elérhető lesz amit már megszokhattunk Astera-ban, de jóval könnyebb lesz elérni őket! A Housekeeper kap egy kis standot, hogy a többek közt Tailraider Safari elindításához ne kelljen bemenni a házainkba. A kedvenc kis segédeink (Palico) felszerelését is könnyen igazíthatjuk a küldetéseinkhez a dobozaink melletti Palico pihenőnél.

Arról sajnos nincs információ, hogy Seliana multiplayer képes lesz-e vagy ugyan úgy egy Gathering Hub-ot kell használnunk mint Astera-ban… Reméljük, hogy az első.

Housekeeper stand
Palico pihenő

Steamworks

Astera elsősorban a vízesést felhasználva állított elő energiát, de Hoarfrost Reach-en kicsit problémás vízesést találni… Marad tehát a gőz! A gőz előállításához nyilván el kell égetni valamit (üzemanyagként hivatkoznak rá, de elég egyértelműen vagy fáról vagy valami fantasy benzinről van szó) és ezt a valamit a küldetéseink teljesítésekor automatikusan kapjuk meg! De ha nagyon kifogynánk belőle, lehetőség lesz barterezni egy kis üzemanyagot Seliana lakosaival. A gyűjtött üzemanyag segítségével egy új minijátékot is elindíthatunk amiben ki kell találni a megfelelő gomb kombinációkat és a teljesítményünk alapján kapunk majd jutalmat.

Utazzunk Szörnyháton!

Bár erről még semmilyen hivatalos információ nem érkezett, de egyre több jel mutat arra, hogy Hoarfrost Reach egy hatalmas egybefüggő terület lesz (ez egyelőre csak a személyes megérzésem). Erre enged következtetni az a tény, hogy az Iceborne-ban lehetőségünk lesz megülni az apróbb teremtményeket és a hátukon utazni.

Fontos, hogy nem irányíthatjuk közvetlenül a hátasunkat! Ha kijelölünk a térképen egy pontot akkor oda fog minket vinni, ha nem akkor nyomokat kezd keresni. A legtöbb interakció elérhető lesz miközben így utazunk (pl. növények gyűjtése).

Új Szörnyek

A félreértések elkerülése végett; lesz itt visszatérő szörny is, de magában az ötödik generációban újnak számít. Szóval eddig ezekről a szörnyekről tudtunk:

  • Banbaro
  • Beotodus
  • Nargacuga
  • Velkhana

Ha esetleg lemaradtál az előző cikkről amiben részletesebben írok ezekről a teremtményekről akkor kattints ide.

Shrieking Legiana

Jelenleg inkább alfajnak tűnik mint deviánsnak, de az biztos, hogy sok kellemetlenséget fog még okozni a jeges támadásaival. A látottak alapján a történet egyik fontos szereplőjével van dolgunk. Jó pár új mozdulattal büszkélkedhet és sokkal fürgébb mint a már megszokott Legiana.

Tigrex

A régi kedves ismerős! Ez a szadista állat a Monster Hunter Freedom 2 flagship szörnye volt szóval elég régen keseríti meg a vadászok életét. Erős és agilis, termetét meghazudtoló mozdulatokkal tette pokollá a játékosok mindennapjait. Nem számíthatunk másra az Iceborne-ban sem…

Glavenus*

Glavenus több szempontból is érdekes. Hivatalosan ugyan nem lett bejelentve (ezért is van csillag a neve mögött) csak olyan sejtelmes módon mint Tigrex az előző trailer-ben, szóval nem vehetjük készpénznek, azért került fel a listára mert így is 95%-os eséllyel bekerül a kiegészítőbe. A Monster Hunter Generations-ban jelent meg először és igazán egyedi megközelítést igényelt.

Új Mozdulatok

Az előző cikkben írtam, hogy minden fegyver új mozdulatokat kap majd. Az elmúlt héten szépen meg is jelent egy-egy rövid videó az összes fegyvertípushoz amiket itt tudsz megtekinteni.

Az E3 trailer-el egy időben váltak elérhetővé ezek az kommentárral ellátott összefoglaló videók. Érdekesség, hogy a Monster Hunter világában eddig kétfajta fegyver létezett. A Blademaster és a Gunner (közelharci / távolsági). A régebbi játékokban a sisakok kivételével az összes páncélnál meg volt adva, hogy Blademaster vagy Gunner használhatja őket. Érdekes látni ezt az új kategorizálást.

Könnyű Fegyverek

Nehéz Fegyverek

Technikai Fegyverek