Sokat gondolkoztam ezen, de végül arra jutottam; hogy kell valamilyen eszköz amivel az oldallal és velem kapcsolatos híreket tudathatom veletek. A megoldás a szemem elött volt… az oldal!

Amikor elindítottam az oldalt, kényszerből választottam a Facebook hozzászólások beépítését mert nem volt más használható alternatíva. De a MinoBoard létrejöttével ez megváltozott! A rendszer jelenleg még tesztüzemben fut, de az eddigi eredmények nagyon pozitívak.

A MinoBoard-ra egyszerűen lehet regisztrálni a hagyományos email-es módszerrel, google, facebook és patreon fiókkal is! Minden az oldalon megjelenő cikkhez automatikusan létrehozásra kerül egy topic a cikk tartalmával. Az oda érkező hozzászólások jelennek meg az eredeti cikk alatt is.

Az oldalon megjelent a támogatási lehetőség is amiről bővebben az oldal család patreon oldalán olvashattok, de mivel kezdek kifogyni a témákból és nem szeretném az első blog stílusú bejegyzést McDonnalds étlap röviden hagyni ezért bemásolom ide a Patreon oldal tartalmát:


Azért indítottam el ezt az oldalt, hogy aki szeretné könnyen támogathassa az általam létrehozott médiumok fenntartását. A youtube/twitch csatorna nem kerül semmibe, de a weboldal  és a fórum bérelt szervereken futnak és semmiképp sem szeretném reklámokkal teletűzdelni őket ( és nem is fogom!). A havi költségüket sem fogom itt közzétenni mert nem tartom fontosnak (de ha mindenképpen tudni szeretnéd, kérdezd meg privátban és elmondom). Több támogatói fokozatot fogok létrehozni ezen az oldalon, de mindegyik ugyan azt a jutalmat kapja majd. Úgy gondolom, hogyha valaki támogat akkor nem számít, hogy azt mennyi pénzel teszi. A támogatás jutalma egyedi rang a Discord szerveremen ( ami elég kihalt, ki tudja meddig) és a MinoBoard-on (fórum). Amint elindulnak a stream-ek, igyekszem oda is kitalálni valamit… mondjuk minden adás végén megjelenik az összes támogató neve, természetesen az összeg féltüntetése nélkül.

Mit? Miért?

A weboldalt (minokawa.indo) elsősorban saját magam szórakoztatására hoztam létre. Jól esett beállítgatni és írogatni rá, de aztán változtak a dolgok… A saját bénaságomnak hála a szerver lenullázódott ( nem, nem “sudo rm -rf”) és ez egy kicsit elszomorított, de úgy döntöttem, hogy újra összerakom. Igaz itt csaltam egy kicsit mert egy jóval egyszerűbb CMS-t választottam az oldal motorjának mert amilyen gyorsan lehetett a tartalomra akartam fókuszálni. Most az oldalra elsősorban a Monster Hunter szériával kapcsolatos hírek kerülnek fel, természetesen magyarul. Tervezek még egy portfólió részleget is, de erre valahogy sose jut időm. A fórum (board.minokawa.info) az új kis projectem… a közösségi oldalakat nem mindenki szereti és a többségükön elég problémás átlátható kommunikációt folytatni. Néhány lehetőséget ad csoportok létrehozására, de számomra még így is elég kaotikus tud lenni néha. A felület mobilra ( is) optimalizált.

Mi van ha?

Mindig is optimista voltam, ezért úgy gondolom, hogy előbb-utóbb több támogatás fog összegyűlni mint amennyire szükségem van  a szerverek fenntartásához. A fennmaradó összeg “problémájára” több megoldást is kitaláltam és nem fogok hazudni… egy részéből biztos, hogy cikk írás közben elfogyasztott pizza lesz! A többiből pedig karácsonyi ajándék a közösség szerencsés tagjának/tagjainak ( igen, nyereményjáték).

Van még?

Ha bármilyen kérdésed akadna az itt leírtakkal kapcsolatban, nyugodtan keress meg pivát üzenetben a MinoBoard-on!


A bejegyzés borítóképe itt tekinthető meg.