Pár hónapja Ryozo Tsujimoto azt ígérte, hogy tavasszal kapunk egy kis ízelítőt a Monster Hunter World kiegészítőjéből, az Iceborne-ból. Bár kicsit korábbra vártuk a bejelentést, de még így is egész jó volt az időzítés (személyes megjegyzés: már akinek, a héten délelőttös vagyok, most háromnegyed kettő van és fél ötkor kell kelnem…).

Térjünk rögtön a lényegre! Az Iceborne megjelenési dátuma:

2019.09.06

Konzolokra… a PC verzió télen érkezik! PlayStation-ön már elő is rendelhető 12.499 Ft-os áron illetve 14.990 Ft-ért csaphatunk le a Deluxe Edition-re. Akármelyik mellett is döntünk, ha előrendeljük a kiegészítőt, ajándékba kapjuk a Yukumo Layered Armor-t egy Velkhana dinamikus és egy Special elnevezésű statikus témát.

Yukumo Layered Armor
Silver Knight Layered Armor

A Deluxe verzió tartalma:

 • Silver Knight layered armor.
 • 3 gesture.
 • 2 sticker csomag.
 • 1 arcfestés.
 • 1 frizura.
 • 1 decor csomag a szobánk csinosításához.

Ugyan úgy mint a Monster Hunter World esetében, a Deluxe Pack később is megvásárolható lesz. Viszont itt jön a csavar! Az Iceborne-hoz szükséges az alapjáték megléte. Aki már rendelkezik vele az nyugodtan előrendelheti a kiegészítőt viszont aki eddig csak szemezgetett a játékkal, vagy szeretné ha nem két lemezzel kellene vacakolnia… Számukra jó hír, hogy a megjelenés napjától elérhető lesz a Monster Hunter World Iceborne Master Edition (lemezes és digitális formátumban is) ami tartalmazza az alapjátékot és a kiegészítőt is.

Master Rank

Visszatér a G-Rank, csak a neve lesz más! Nem árultak el róla sok információt, de erre nincs is igazán szükség… A veterán vadászok tisztában vannak a G-Rank tulajdonságaival. A zöldfülű vadászoknak meg csak megsúgnám: Amíg nem megy simán az Extremoth, addig a G-Rank Rathalos közelébe se menj. 

Hoarfrost Reach

Mókás lenne ha az Iceborn-ban is trópusi övezetben kellene vadászni… A kiegészítő elkalauzol minket Hoarfrost Reach-re, egy sarkköri szigetre. Ez lesz az elsődleges vadászterületünk.

Nagyon szépen és részletesen kidolgozott terepen üldözhetjük majd a szörnyeket! A hó besüllyed alattunk (remélhetőleg a dögök alatt is) szóval ne lepődjön meg senki ha egyszer csak szembetalálkozik egy méretes hó pénisszel… (A RDR2-ben sem épp tájképeket tapostak a hóba.)

Az emberek, legyenek akármilyen edzettek, nem szeretik a hideget… leginkább azért, mert a mínuszokban sokkal gyorsabban fogy a stamina mint bárhol máshol (a total stamina!). Ezért fontos, hogy mindig legyen kéznél Hot Drink (Hot Pepper-ből készíthető)!

A területen számos helyen bukkanhatunk majd meleg vizű forrásokra amik ugyan úgy védelmet nyújtanak a hideg ellen mint a Hot Drink-ek (és még társaságunk is lesz!). Mivel mi leszünk az első vadászok a szigeten, a felfedezés is ránk vár majd! Megérkezésünk pillanatában sok helyre nem juthatunk el, de a történetben haladva végül az egész régió megnyílik előttünk. Kaname Fujioka (Executive & Art Director) szerint Hoarfrost Reach lesz a legnagyobb terület a Monster Hunter széria eddigi történelmében!

Új Szörnyek az Új Világban

Új területhez új ellenfelek is járnak! A bemutatóban három teljesen újról és egy visszatérőről rántották le a leplet.

Az első szörny egy teljesen új teremtmény, Banbaro. Viszonylag korán fogunk találkozni ezzel az alapvetően békés természetű Brute Wyvern-el. Persze ha a kedvenc napozós területét kell megvédenie akkor gondolkodás nélkül rátámad a rivális szörnyre…. mindent bevet amit csak lehet, ha a lehetőségei engedik akkor agancsai segítségével különösebb erőfeszítés nélkül egész fákat vagy sziklákat hajít a támadója irányába, de amint elmúlt a veszély, visszatér napozni vagy legelni.

A következő szörnyet se csapta még le vadász. Beotodus fogja jelenteni az első igazi kihívást Hoarfrost Reach-en. Ez a Piscine Wyvern előszeretettel bújik el a magas hóban és nagyon ügyesen használja a környezet nyújtotta lehetőségeket… Rendkívül territoriális és a vadászterületei átfedésben vannak Banbaro-val, szóval ne lepődjön meg senki ha szarvas barátunkra hirtelen ráugrik valami a hóból. Banbaro-val ellentétben viszont Beotodus a húst részesíti előnyben a növényekkel szemben, különösen a Popo húst.

A harmadik teremtmény kicsit kilóg a sorból, több szempontból is:

 • Visszatérő szörny (először a MHFU-ban jelent meg)
 • Az érkezéséről a legelső trailer óta tudni.
 • Nem sarkvidéki élőlény.*

Nargacuga a Monster Hunter közösség egyik kedvenc szadistája. Mint már említettem, régóta jelent kihívást a vadászoknak agilis mozgásával, elhajított tüskéivel és fülsüketítő üvöltésével. Az Iceborne történetének közepefele lesz szerencsénk összefutni vele és az ígéretek szerint sikerült még szadistábbá alakítani az eddig is kihívást jelentő küzdelmet (természetesen G-rank-on… alatta azért sosem volt nehéz). Nem véletlenül a közösség egyik kedvence, élmény ellene harcolni.

*Bár Nargacuga nem kedveli a havas tájakat, de a széria régebbi részeiben két szörny is használja ugyan azt a csontvázat; Tigrex és Barioth amik viszont kimondottan jól érzik magukat a hófödte hegyek közt.

Utoljára maradt az Ieborne flagship szörnye, Velkhana. Egy új fajta elder dragon aki leginkább jeges támadásokkal védi magát, de mindenképpen számíthatunk valami csavarra (másodlagos elementálra, de ez csak egy tipp). Nagyon szűkszavúan fogalmaztak vele kapcsolatban és amit nem mondanak el azt nem tudom leírni, sajnos. De az biztos hogy Velkhana énekel, jelentsen ez bármit is…

Új Interakciók

Az Iceborne érkezésével számos új lehetőség nyílik meg karaktereink előtt:

 • A Monster Hunter World egyik nagy újdonsága a Slinger volt. DE csak akkor lehetett használni amikor nem volt elővéve a fegyver (egy kivétellel; Sword and Shield-el bármikor tüzelhettünk). Ez megváltozik az Iceborn-ban és minden fegyverrel lesz lehetőségünk a Slinger és néhány másik tárgy használatára.
 • Szintén a Slinger-el kapcsolatos a kiegészítő következő újítsa, a Clutch Claw. Ez lényegében egy Grapple amivel feljuthatunk a szörnyekre.
 • A Flinch Shot segítségével az összes Slinger ammo-t elhasználhatjuk egyszerre miután testközelbe kerültünk az ellenfelünkkel (tehát: Clutch Claw -> Flinch Shot)
 • Új kombók is érkeznek! Például Great Sword használata esetén lehetőségünk lesz a Slinger Power Shot opcióját alkalmazni. Dual Blade-el viszont könnyebben hozzáférhetünk a Clutch Claw-hoz.
 • A Light Bowgun új mod-ot kap aminek a segítségével dupla kitérés (amikor csúszol a földön) közben tölthetünk újra egy lőszert. Ha három ilyen mod van felszerelve akkor kitérésenként három lőszert tárazhatunk be.
 • Természetesen minden fegyvertípushoz érkezik majd egy kis extra, de egyelőre csak ennyiről tudunk.