Az ember minden nap tanul valami újat, ma remélhetőleg sok újat! A lista elkészítése közben számomra is akadtak újdonságok, remélem hasznotokra válnak majd az itt leírtak!

Ez egy Estrellian és sajnos semmi köze sincs a Monster Hunter: World-höz, de jó lenne mert elég kemény ellenfél és nem mellesleg gyönyörű is (bár ez egyéni preferencia). Tehát, akkor jöjjenek a tippek és trükkök!


HP-ból sosem elég!

A Health Charm és a Health Boost skill mondhatni csodákra képes! Ha mást nem egy kicsit elodázzák a halálod, ami valljuk be… ebben a játékban kapóra jön. A teljesen kifejlesztett Health Charm (Health Boost skill lvl 3) 50 ponttal növeli a maximális HP-d és ez az effekt összeadódik a kantinban elfogyasztott étel hatásával, tehát a maximális HP-d összesen 200 lesz!

Ne gyilkold a Kelbi-t!

Csak a villám Kelbi-t! Az Ancient Potion nagyon jó cucc mert maximalizálja a HP-d és a staminád! Sajnos az elkészítéséhez Kelbi Horn szükséges amit bár egyszerű, de időigényes beszerezni. Szerencsére van erre egy igazán egyszerű megoldás! Csak fogj egy ütő-zúzó fegyvert (pl. Hammer és Hunting Horn) és csapj vele a Kelbi fejére. Ha jól csináltad akkor a szarva azonnal letörik és neked csak össze kell szedned amíg a Kelbi elszalad. Ez a módszer megkímél a holttest átkutatásától és a tudattól, hogy több száz ártatlan Kelbi élete szárad a lelkeden.

Ancient Potion Immunizer Kelbi Horn

Az idő pénz(+élet -méreg)!

Antidote helyett használj Herbal Medicine-t! Igaz, külön kell gyártani Antidote-ból és Blue Mushroom-ból és egyszerre csak öt darab lehet nálad (Antidote-ból tíz), viszont míg az Antidote elfogyasztása 4-5 másodpercet vesz igénybe addig a Herbal Medicine azonnal hat és egy kis HP-t is visszatölt.

Herbal Medicine Antidote Blue Mushroom

Növeld az esélyeid!

A régiebbi részekből ismerős Powercharm és Armorcharm az új világban is jelen van, sőt mostmár fejleszthetőek is! Ha esetleg nem ismered ezeket a tárgyakat; az árusnál tudod őket beszerezni (elég drágán, de megéri), ezután csak magadnál kell őket tartanod és passzív bónuszt adnak az ATK és DEF értékeidre. Egy kis Bazelgeuse Talon segítségégével Powertalon és Armortalon készíthető belőlük amik még nagyobb bónusszal rendelkeznek, sőt a Talon-ok és Charm-ok bónuszai összeadódnak! Így összesen négy helyet fognak elfoglalni a hátizsákodban, viszont a létjogosultságuk megkérdőjelezhetetlen.

Powertalon Powercharm Bazelgeuse Talon
Armortalon Armorcharm Bazelgeuse Talon

Ne, csak az animációkat ne!

Te is utálod azt az animációt amikor a Handler megmutatja a könyvét? Van egy remek hírem! Az R1 nyomva tartásával felgyorsíthatod az animációt! Ez leginkább a táborban jön kapóra, hisz Astera-ban egyszerűbb a táblákat használni… Amikor egy nagy szörny meghal azt egy kis animáció mutatja, ez könnyen átugorható az OPTIONS gomb lenyomásával.

Nahát! Ilyen is van?

Használd a radiális menüt! Bár egy kis idő beállítani és megszokni, sokszor ki fog húzni a csávából. Sokkal gyorsabban tudsz jelezni a társaidnak (ping-elni), emote-okat vagy előre megírt szövegeket küldeni a chat-re, sőt a tárgyaidhoz is villámgyorsan hozzáférsz! Adj neki egy esélyt, nem fogod megbánni.

Mindig védekezz!

A Rotten Vale-ben található mérges gáz (tudod, az ami szépen lassan csökkenti a HP-d aztán meg is mérgez és csökkenti a maximális HP-d) hatását könnyen semlegesítheted egy Mantle használatával! Szinte akármelyikkel, csak az a fontos, hogy láthatóan takarja a karaktered arcát. Ez a módszer nem működik Vaal Hazak-al mert az ő mérge egy kicsit másképp működik, de ez a kis “gázmaszkos” trükk kapóra jöhet amikor csak bóklászol arrafelé!

Az alkalomhoz illő ruha, időben…

Amíg a Mantle rajtad van és a hatása már rég nem él, nem kezd el újratölteni egészen addig amíg le nem veszed. A karaktered magától leszedi ha nem harcolsz és elrakod a fegyvered, de jobb biztosra menni.

Éjjeli kapás…

A nagyobb halak jobban szeretnek éjszaka mozogni, szóval ha ilyenre vadászol akkor este indulj expedícióra. Például a Petricanths elkapására is sokkal jobbak az estélyid este.

A bőség zavartalanítása…

A felszereléseket könnyen szűrheted a kovácsnál, hogy a lehető leghatékonyabban elérd a kívánt hatást. Az R3 megnyomásával hozhatod elő a szűrőt és adhatod meg a kritériumokat (amiből rengeteg van, kereshetsz skill-re, slot-ra… lényegében bármire), amint ezzel megvagy sárga kijelölés fogja mutatni a feltételeknek megfelelő találatokat.

Üsd a dögöt, (majdnem) mindegy hogy mivel!

Radobaan és Uragaan is bányászható! Előbbiből csontokat szerezhetsz, utóbbiból pedig érceket. Csak annyit kell tenned, hogy fellököd őket, a hátuk közepéhez szaladsz és elkezded őket csapkodni a csákányoddal. Minden fellökésnél három tárgyat szerezhetsz így belőlük.

Rovarirtásra fel!

Azok a “kis” rovarok (Vespoid és Hornetaur) nagyon irritálóak, főleg ha szükséged van belőlük valamire. Ha csak nekik esel akkor nagy valószínűséggel szétpukkannak és nem tudsz belőlük zsákmányt szerezni. A széria korábbi részeiben Poison Smoke Bomb-ot használtunk a farmolásukra és ez a módszer az új világban is működik, de a Slinger hálóddal is (viszonylag) könnyen végezhetsz velük. Utóbbi esetben kicsit lassabban fognak kimúlni, de 100%-os eséllyel megmarad a holttestük.

Az utolsó Magma Core…

Amikor Zora Magdaros már a falat ostromolja két módon is visszajuthatsz rá! A mellső lábára ugorva amikor megkapaszkodik a falban (ilyenkor fel tudsz mászni egészen a fejéig és út közben még bányászhatsz is), illetve közvetlenül a fejére is ugorhatsz amikor egy kicsit belelóg a falba. Vigyázz mert könnyű leesni róla, de ha feljutsz a fejére akkor lehetőséged nyílik az utolsó Magma Core szétverésére ami masszív sebzést jelent (és elég menő látvány a falon ragadt társaid számára)!

Cserebere fogadom…

Ismerős az az érzés amikor egy szörnyet már huszadik alkalommal kapsz el vagy ölsz meg csak azért a fránya Gem-ért? Nos, hetente egy Gem-et lényegében ingyen szerezhetsz, ehhez csak teljesítened kell a heti limited bounty-kat és az ott szerzett Gold Wyverian Print-ért cserébe az Elder Melder-nél válogathatsz a Gem-ek közül. Ha éppen nem kell semmire, akkor is tanácsos a heti dolgokat letudni, ki tudja mikor jöhet jól egy rakat Gem…


Ez pedig egy Nargacuga, amit szintén elfelejtet a CAPCOM berakni a játékba, pedig igazán elférne az új világban… Ha a CAPCOM elfelejthet néhány dolgot akkor én is! Szóval a lista biztosan nem teljes ezért ha kihagytam volna valamit akkor azonnal pótlom amint rájöttem (vagy valaki szól, itt kommentben), hogy mit…